Service air cond rumah di kawasan Kuala Lumpur


Penghawa dingin adalah pekakas yang penting di dalam rumah seseorang .Ia memberi keselesaan dan ketenangan kepada minda dan tubuh badan anda. Jika anda tinggal di sebuah negara yang mempunyai cuaca panas, penggunaan aircond adalah satu kemestian.Anda semestinya tidak mahu berasa panas di dalam rumah anda sendiri. Anda juga mesti mahukan yang terbaik untuk keluarga anda.Anda mahu anak-anak anda mempunyai kehidupan yang selesa terutama apabila mereka berada di rumah.

 

service air cond price kl

 

Air Conditioner Service Kuala Lumpur

Sejak penggunaan aircond ini yang kerap sepanjang siang dan malam, air condition seharusnya sentiasa diperiksa oleh juruteknik rasmi. Juruteknik kami mempunyai pengalaman dalam penyelenggaraan penghawa dingin di bandar Kuala Lumpur Malaysia , perkhidmatan aircond yang dipercayai dan berkualiti, iaitu fokus utama perkhidmatan kami. Syarikat perkhidmatan aircond kami percaya bahawa pembersihan yang tetap dan teratur memberi kebebasan kepada anda dari segi perbelanjaan bil dan pembaikkan terhadap penghawa dingin ini.

 

air cond service di tempat kl

 

 

Kenapa Perlu Servis Aircond Di Rumah

Adanya penyelenggaran aircond berjadual dan pemeriksaan, anda dapat menikmati beberapa manfaat berikut! Tidak akan ada pembaikan dan penyaman udara anda dijamin dapat berfungsi dengan lebih lama.

 

Senarai harga price murah untuk perkhidmatan umum air cond:

senarai promosi harga murah

 

 

Senarai harga price murah untuk perkhidmatan cuci kimia air cond :

senarai promosi harga murah

Note: ∗ Senarai semua harga di atas hanya untuk jenis ac yang bukan inverter (non-inverter)

 

 

 • Pengurangan perbelanjaan – Bil elektrik memakan wang yang banyak. Ia bukan kehendak anda untuk membayar bil elektrik bulanan anda dengan kos yang lebih tinggi. Jadi, pembersihan berjadual adalah salah satu jalan penyelesaian yang terbaik dan jimat bagi mengelakkan masalah ini.Penyelenggaraan yang tepat pada masanya dapat mengelakkan perbelanjaan yang tidak dijangka.
 • Pembaikkan minimum – Anda boleh menggunakan aircond anda tanpa sebarang gangguan semasa anda tidur apabila air condition diselenggara dengan baik. Penyelenggaraan mengambil masa berhari-hari untuk dibaiki. Bagi memastikan anda tidak akan mengalami masalah seperti ini, anda perlu sentiasa berhubung dengan juruteknik anda untuk penyelenggaraaan berjadual. Sekiranya, anda membiarkan aircon anda berkerja walaupun dengan penapis kotor menyebabkan pembaikan menjadi mahal dan kerap.

 

sebut harga percuma

 

 

Baca lagi:

 

Masalah Aircond Boleh Dielakkan Dengan Service Air Cond Berjadual  Di Kuala Lumpur

Semasa musim panas di Kuala Lumpur , bagaimana perasaan anda apabila penyaman udara anda tidak berfungsi? Atau apakah yang akan terjadi apabila ia berfungsi tetapi tidak menyejukkan rumah anda? aircon anda mungkin akan menghadapi masalah. Di sini ada beberapa masalah perkara yang biasa berlaku dan juga anda mungkin mengalaminya dengan sistem penyaman udara anda dan dimana anda boleh mengelakkan dengan perkhidmatan air cond yang tetap.

 

hubungi kami

 

Penghawa dingin anda mungkin tidak berfungsi, ini merupakan salah satu masalah air cond yang paling biasa. Selain itu, mungkin ada perkara lain menjadi lebih daripada satu sebab bagi masalah ini, seperti pemutus rosak, tidak ada kuasa, transformer rosak atau thermostat rosak, dawai terbakar pada kontraktor, terputus atau talian kuasa rosak. Anda boleh menghubungi pakar perkhidmatan air cond yang professional dimana mereka akan meyelesaikan apa – apa isu yang berlaku dengan cepat dan air cond anda akan mula berfungsi.

Jika air condition anda berfungsi tetapi tidak menyediakan penyejukan yang cukup, ia berkemungkinan disebabkan oleh gegelung penyejat atau gegelung pemewap yang sudah kotor. Ia juga boleh berlaku disebabkan oleh terdapat penyejuk tidak mencukupi dalam aircond anda.

 

 

jenama aircond brand di kl

 

Penghawa dingin anda melakukan yang terbaik apabila caj penyejuk bersesuaian dengan spesifikasi OEM (Original Equipment Manufacturer). Dapatkan perkhidmatan aircon anda diperiksa daripada seseorang yang professional dan terlatih dalam pembaikan aircond di Kuala Lumpur. Dia akan menguji penyejuk, menetapkan apa – apa kebocoran dan kemudian akan menetapkan unit dengan jumlah yang sebenar bahan pendingin seperti yang dinyatakan dalam manual.

 • Masalah sensor –Air cond bilik anda mempunyai sensor yang terletak di belakang panel kawalan. Ia mengukur suhu udara yang memasuki gegelung pemeluwap. Jika sensor ini bergerak daripada kedudukannya, pergerakan penyaman udara anda akan menjadi tidak tentu arah. Juruteknik air-cond akan melaraskan dengan teliti kedudukan sensor supaya sensor tersebut berada di tempat asal.
 • Kegagalan kawalan elektrik – Secara tetap hidupkan dan matikan air-cond, pemampat dan kipas penyaman udara anda boleh haus. Semasa perkhidmatan berjadual aircon biasa, bahagian–bahagian air cond akan diperiksa untuk mengelakkaan kegagalan kawalan elektrik.
 • Masalah saliran – Masalah saliran adalah perkara biasa. Apabila paip saliran tersumbat, paip mungkin tidak mengalir dengan baik.Ia boleh memberi kesan kepada prestasi air cond anda dalam mengawal kelembapan. Ia juga boleh menyebabkan kebocoran air-cond di dalam bilik anda.

 

 

tip servis aircond rumah

 

Tips service aircond – Download pdf percuma di sini !

 

 

 

KL Air Conditioning Servicing –  Servis Asas Aircond Rumah Tak Sejuk

Terdapat beberapa masalah aircond lain. Sebagai contoh, kipas penghawa dingin anda berfungsi tetapi pemampat anda mungkin tidak berfungsi.Atau air condition luar anda berfungsi tetapi kipas di dalam tidak berfungsi.Kemudian anda boleh melihat ais pada garis dan di pemeluwap atau thermostat mungkin gagal untuk mengendalikan suhu yang ditetapkan.Untuk mengelakkan masalah ini berlaku, anda mesti mendapatkan perkhidmatan berjadual buat aircon anda.

Perkhidmatan berjadual air cond adalah untuk memastikan semua bahagian-bahagian dan komponen diperiksa dari semasa ke semasa dan mana–mana bahagian yang rosak atau haus yang perlu dibaiki.Ia membantu menjimatkan wang yang banyak dan memudahkan hari anda serta membolehkan anda menikmati kesejukan yang menyenangkan sepanjang musim panas.

 

perkhidmatan aircond di kl

 

Membaiki Alahan Melalui Kualiti Udara Dalaman Yang Lebih Baik

Alahan adalah satu istilah yang biasa di kalangan ramai rakyat Malaysia, tetapi tidak ramai yang menyedari keseriusan itu. Berdasarkan kajian penduduk dunia dianggarkan antara 30 peratus ke 40 peratus dipengaruhi oleh satu atau lebih tanda-tanda alahan. Tanda-tanda alahan seperti batuk, bersin, hidung gatal atau hidung berair, dan mata gatal. Dunia kita telah berubah dan kita hidup di perbandaran yang mewujudkan toksin alam sekitar yang berlebihan seperti asap, bahan kimia dan asap yang mendedahkan kita kepada risiko alahan. Agen-egen fizikal seperti cahaya matahari, kelembapan dan jerebu turut menyumbang kepada masalah ini.

Pencemar udara dalaman mungkin termasuk hama, habuk, asap rokok, kulat rumah, bahan kimia, allergen bawaan udara, bakteria, bulu binatang dan karbon monoksida. Ini bahan cemar bawaan udara ditarik ke dalam saluran air condition anda setiap kali penghawa dingin pam udara melaluinya. Bahan cemar ini akan berada di dalam sistem aircon anda dalam tempoh beberapa hari. Bahan cemar ini kemudian tersebar di seluruh rumah atau pejabat anda. Ini akan menyebabkan kesihatan dan keselesaan keluarga anda terjejas. Di samping itu, kekotoran ini akan menambah tanda-tanda yang berhubung alahan dan asma.

Alahan tertutup biasa termasuk:

 • Kulat
 • Bulu haiwan – serpihan kulit, air liur dan air kencing.
 • Debu hama
 • Najis lipas
 • Debunga

Jika air cond tidak dibersihkan dengan teliti, semua kuman, kotoran dan juga kulat cenderung untuk berkembang dalam aircond yang mengakibatkan anda akan bernafas dengan semua kuman ke dalam paru-paru anda dan ini boleh menyebabkan anda jatuh sakit.

 

Servis Aircond Rumah Murah KL – 5 Perkara Penting Tentang Aircond (Video)

 

 

 

Alahan Kulat : Apa Yang Anda Perlu Tahu

Kebanyakan orang terdedah kepada beberapa kulat setiap hari tanpa mengalami apa-apa kesan sampingan, tetapi mereka yang mempunyai alahan kulat boleh mempunyai tindak balas jika terdedah kepada terlalu banyak kulat.Beberapa tanda alahan kulat termasuk, sukar bernafas, hidung tersumbat atau berair, ruam atau gatal-gatal, dan gatal, mata berair. Masalah kesihatan yang berpotensi dan tanda-tanda yang sering dikaitkan dengan pendedahan kepada kulat termasuk reaksi alahan, asma dan aduan penafasan yang lain.

 

udara dalaman bersih

 

Bagaimanakah cara anda mengawal pertumbuhan kulat?

Sekiranya anda melihat kulat tumbuh berhampiran dengan habuk atau di bahagian lain dalam sistem atau anda terbau hapak atau kulat datang dari ruang udara anda dan kami mengsyorkan anda meminta bantuan professional jika masalah kulat berlaku berterusan.Walau bagaimanapun dengan mengikuti beberapa langkah asas berjaga-jaga, anda sedikit sebanyak boleh mengawal pertumbuhan kulat di rumah anda.Anda perlu memberi tumpuan kepada kulat di dalam bilik mandi, bawah tanah dan kawasan dobi.

Untuk mengurangkan kulat dalam bilik mandi anda:

 • Gunakan kipas ekzos atau membuka tingkap di bilik mandi ketika tab mandi dan pancuran berasingan.
 • Bersihkan sinki dan tab sekurang-kurangnya sekali sebulan. Kulat tumbuh dengan cepat pada sabun dan selaput-selaput yang lain pada jubin dan grout.
 • Keluarkan permaidani bilik mandi dari tempat-tempat di mana ia boleh basah.
 • Mempercepatkan proses baiki sebarang kebocoran paip.

 

Untuk mengurangkan kulat dalam dapur anda:

 • Bersihkan baldi sampah dengan kerap.
 • Bersihkan gasket pintu peti sejuk dan kuali titisan.
 • Cepat membaiki sebarang kebocoran paip.
 • Gunakan kipas ekzos apabila anda sedang memasak atau membasuh pinggan mangkuk.

 

Untuk mengurangkan kulat dalam kawasan dobi:

 • Keluarkan pakaian anda dari mesin basuh dengan segera.
 • Pastikan kawasan dobi anda mempunya pengaliran udara yang baik
 • Jika anda mempunyai mesin basuh muatan depan, bersihkan getah dan dalam pintu. Tinggalkan pintu retak terbuka apabila mesin tidak digunakan.
 • Jangan biarkan basah, pakaian lembap di sekitar dobi.

 

Untuk mengurangkan kulat di dalam bilik tidur anda:

 • Meningkatkan aliran udara melalui bilik tidur anda. Jika almari anda adalah lebih sejuk daripada yang lain di bilik anda, biarkan pintu almari terbuka.
 • Buang atau kitar semula buku-buku lama, surat khabar, pakaian atau peralatan tempat tidur.
 • Periksa tingkap untuk pemeluwapan .
 • Poliuretana dan getah busa kelihatan terutamanya terdedah kepada serangan kulat. Gunaan plastik meliputi pada peralatan tempat tidur yang diperbuat daripada busa ini.

 

Untuk mengurangkan kulat di bilik bawah tanah:

 • Cepat baiki sebarang kebocoran paip.
 • Menggalakkan tanah saliran air dari sebuah rumah. Keluarkan daun dan tumbuh-tumbuhan mati berhampiran dan dalam palungan hujan.

 

 

servis membaiki penyaman udara rumah

 

 

 

Mengawal Alahan Melalui Aircond : Perkhidmatan Air Cond Berjadual

Adalah penting untuk menukar penapis secara berkala atau setiap dua bulan semasa digunakan serta mengikuti arahan penyelenggaraan yang disyorkan oleh pengeluar sistem air condition di kawasan Kuala Lumpur. Jika anda mengesyaki kulat boleh tumbuh di dalam sistem penyaman udara anda, anda mungkin ingin mendapatkan saluran udara yang bersih.

Penyaman udara adalah penting dalam penapisan musim panas untuk pesakit yang mempunyai alahan terhadap kulat dan debunga.Ia juga berfungsi sebagai dehumidifiers yang sangat baik dengan itu mengehadkan pertumbuhan hama dan kulat. Satu lagi faedah yang tidak dijangka adalah aliran udara yang baik tidak menggalakkan lipas kerana lipas lebih suka ruang udara yang kurang pengudaraannya.

 

 

coolairservis di kl

 

 

Kepentingan Pembersihan Debu Di Dalam Air Cond Secara Tetap

Menggunakan aircon di pejabat dan rumah berada di kawasan Kuala Lumpur adalah satu kemestian terutama untuk tempat yang mengalami cuaca panas.Pekerja tidak boleh bekerja dengan baik jika mereka berada di tempat yang panas. Prestasi kerja akan terjejas. Komputer juga memerlukan udara berfungsi dengan baik. Penyejukan udara di tempat kerja lokasi KL tertentu adalah sangat penting.

Anda akan menjadi lebih produktif dengan kerja .Rumah anda di kawasan Kuala Lumpur adalah tempat yang terbaik untuk mendapatkan rehat yang sebaiknya selepas bekerja seharian. Adalah lebih baik tinggal di dalam bilik untuk mendapatkan udara yang sejuk. Badan anda akan mendapat rehat yang lengkap begitu juga dengan minda anda. Ia memberi ketenangan kepada anda apabila mendapat peluang baring di tempat tidur dengan perasaan yang segar. Anda akan dapat tidur lena pada bila-bila masa pada hari tersebut.

 

Perkhidmatan syarikat kami tertumpu di sekitar kawasan Kuala Lumpur:

Ampang                                     Bandar Damai Perdana                          Bandar Menjalara

Bandar Tasik Selatan               Bangsar                                                   Bukit Bintang

Bukit Ledang                            City Centre                                              Country Heights

Desa Pandan                            Desa ParkCity                                         Desa Petaling

Gombak                                    Jalan Ipoh                                                Jalan Kuching

Jinjang                                       Kenny Hills                                             Kepong

Keramat                                    KL Sentral                                               KLCC

Kuchai Lama                             Mont Kiara                                              Jalan Klang Lama

Pandan Indah                           Taman OUG                                            Pandan Jaya

Pandan Perdana                       Salak Selatan                                          Segambut

Sentul                                       Seputeh                                                   Seputeh

Setapak                                     Setia Eco Park                                        Setiawangsa

Solaris Dutamas                      Sri Damansara                                         Sri Hartamas

Sri Petaling                               Sungai Besi                                              Taman Desa

Taman Duta                              Taman Melawati                                      Titiwangsa

TPM                                           Wangsa Maju

 

 

hubungi kami

 

Kelebihan Penyelenggaran Secara Tetap Untuk Aircond Di Tempat KL

Sesetengah orang terlepas pandang kepentingannya kerana lebih risau mengenai perkara lain seperti pekerjaan dan masalah peribadi. Harga market sebuah air cond di Kuala Lumpur semakin mahal , oleh sebab itu anda perlu memastikan aircon ini berfungsi dengan baik dan penjagaan yang baik terhadap aircon akan memberi faedah kepada diri anda sendiri. Oleh kerana ia digunakan setiap hari, penyaman udara adalah lebih cenderung untuk diperiksa dan diselenggara secara berkala untuk mengelakkan masalah dan sebaliknya supaya aircond dapat berfungsi dengan baik.

 

 • Kurangkan penggunaan kuasa – Selagi kita hidup , bil elektrik akan sentiasa tambah kos kepada hidup kita dan ini merupakan suatu fakta. Sebuah aircond mempunyai penapis udara yang kotor tidak boleh berfungsi dengan baik. Pemampat udara mendapati ia sangat sukar untuk mengedarkan udara dan akan membawa kepada kerosakan. Jika anda mempunyai penyaman udara dan saluran tidak dibersihkan, bil elektrik anda akan terus naik semakin tinggi.

 

 • Tempoh ketahanan yang lebih lama untuk penghawa dingin anda – Aircon diselenggarakan dengan baik ia pasti dapat berfungsi selama bertahun-tahun. Ia bukan sekadar pembersihan yang penting tetapi penyelenggaraan dan pemeriksaan bahagian-bahagian yang lain untuk memastikan ia beroperasi. Bahagian yang mempunyai masalah boleh menjejaskan bahagian yang lain dan boleh membawa kepada kerosakan keseluruhan.

 

 • Risiko yang lebih rendah sekiranya dibaiki – Penyelenggaraan aircond secara berkala adalah sangat penting untuk mengelakkan anda daripada menghabiskan terlalu banyak dalam menggantikan pemampat udara. Sentiasa ingat bahawa pemeriksaan secara berkala dan penyelenggaraan adalah lebih murah daripada membeli pemampat.Ia juga memberi masalah kepada anda kerana ia perlu menunggu beberapa hari bagi memastikan aircond siap dibaiki sepenuhnya. Anda juga akan dikenakan untuk Freon selepas pemampat telah digantikan. Ia biasanya sia-sia apabila pemampat itu telah terjejas.

 

 

Baca lagi :  Adakah Aircond Menyebabkan Anda Mengalami Alahan?