Service aircond rumah di Kota Kemuning Setia Alam Taman Sentosa


Malaysia dikenali dengan iklim padang pasir tropika. Musim panasnya lebih cenderung untuk menjadi sangat panas, dengan purata suhu 80 darjah Fahrenheit. Bagi mana-mana standard sama ada negara tropika atau tidak, suhu tersebut boleh menjadi sangat tidak selesa untuk sesiapa sahaja yang duduk di rumah dan tanpa unit aircond.

 

servis air cond rumah
Adalah jelas untuk menyatakan bahawa aircond merupakan satu keperluan di Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa, dan memastikan unit aircond berfungsi dengan baik dan sejuk sepanjang tahun, serta mereka juga perlu untuk sentiasa membersihkan penghawa dingin mereka.

 

ADA MASALAH DENGAN AIRDOND ? SILA CLIK SINI UNTUK DOWNLOAD EBOOK PERCUMA 

 

Anda tidak boleh mengabaikan kelebihan membersihkan aircond kerana untuk mempersiapkan unit tersebut pada musim panas iaitu memberikan kecekapan dan output yang dikehendaki. Sekiranya anda mempunyai kontrak pembersihan saluran professional dengan perkhidmatan pembersihan saluran di Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa, anda perlu membuat permintaan dengan mereka untuk memeriksa perkhidmatan tersebut.

 

perkhidmatan aircon

 

Kepentingan Servis Penyaman Udara Dan Baiki Air Cond Rumah

Penyaman udara yang baik mencerminkan kesihatan yang baik terhadap anda dan juga ahli keluarga. Terdapat pelbagai aspek penting yang bernilai merujuk kepada perkhidmatan pembersihan saluran udara oleh professional. Tidak kira berapa bersih persekitaran rumah atau pejabat anda, ianya masih tidak terkira banyaknya pencemaran tidak dapat dilihat sehingga memberi kesan buruk ke atas deria anda. Ianya merupakan antara sumber utama yang menyebabkan kualiti udara dalaman rendah yang akan membawa penyebab kepada penyakit seperti kerap sejuk, batuk, selesema, jangkitan telinga,, sakit kepala, sakit tekak, masalah kulit dan sebagainya.

 

 

tip servis aircond rumah

 

Tips service aircond – Download pdf percuma di sini !

 

 

 

Servis dan membaikpulih air cond di Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa

Pembersihan aircond di Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa jelas menunjukkan ianya perlu dilakukan dengan tetap, namun mencari syarikat yang menyediakan perkhidmatan yang terbaik adalah sukar. Seseorang perlu tahu bahawa membersihkan unit air cond tidak semudah seperti mengeluarkan penapis dan membasuhnya. Ianya perlu dilakukan secara menyeluruh dan sanitasi yang mencukupi. Ini untuk memastikan bahawa udara yang dihasilkan daripada unit adalah bersih dan sihat terhadap penggunanya.

 

perkhidmatan servis ac

 

Menggunakan Syarikat Profesional Untuk Servicing Aircond

Apabila memilih syarikat pembersihan aircond di Setia Alam , Kota Kemuning dan Taman Sentosa, seseorang itu perlu untuk memastikan bahawa ianya dipercayai. Lagipun mereka mempunyai akses terhadap rumah termasuklah bilik tidur. Pelanggan perlu memeriksa latar belakang syarikat tersebut untuk memastikan bahawa mereka tidak dikenakan bayaran yang terlalu tinggi.

 

sebut harga percuma

 

Selain daripada pembersihan biasa, unit air cond juga perlu mempunyai jenis pembersihan yang intensif. Beberapa syarikat aircond di Setia Alam , Kota Kemuning dan Taman Sentosa juga boleh menyediakan jenis perkhidmatan yang akan memberikan pembersihan mendalam terhadap unit tersebut. Kebiasaanya mereka mengambil masa sepanjang hari untuk mengeluarkan seluruh unit dan membersihkan setiap bahagian yang terlibat. Ini termasuklah penapis, ruang dan saluran udara. Lama kelamaan, bahagian air cond tersebut akan mengumpul bukan hanya habuk, tetapi juga kulat dan bakteria yang lain.

 

perkhidmatan penghawa dingin harga murah

 

 

Servis Asas Air cond Rumah Tak Sejuk

Untuk memastikan ianya dikeluarkan sepenuhnya, kebiasaanya bahagian tersebut akan divakum dan dibilas secara berasingan. Apabila telah memastikan bahawa bahagian ini dicuci dan dikeringkan, juruteknik akan menyembur penyahkuman untuk mengurangkan pertumbuhan kulat dan bakteria di dalam unit. Mereka akan memasang semula bahagian-bahagian tersebut dan memastikan unit berfungsi dengan sempurna. Untuk melengkapkan keseluruhan proses penyucian, juruteknik akan menyembur penyahkuman yang sama di sekitar bilik atau ruang supaya kulat atau bakteria yang mungkin telah keluar turut dihapuskan. Dengan itu, ianya tidak dapat lagi disedut oleh penapis aircon.

 

air cond service kota kemuning setia alam
Perkhidmatan pembersihan aircon di Setia Alam , Kota Kemuning dan Taman Sentosa amat sengit kerana penggunaan yang kerap terhadap unit tersebut. Ia boleh menjadi agak mahal namun amat berbaloi. Tambahan pula, ia tidak perlu dilakukan dengan kerap. Pembersihan seperti ini dilakukan sekali setiap tahun juga adalah baik.

 

 

Service air cond Kota Kemuning Puncak Alam – Video

 

 


 

Kualiti udara dalaman mempengaruhi kesihatan keluarga anda

Setiap daripada kita bernafas sebanyak 11, 000 liter udara setiap hari dan kebanyakannya di rumah. Seberapa bersihkah udara di rumah anda? Ianya bergantung kepada sistem aircon. Menjaga sistem air cond adalah sama seperti menjaga kesihatan keluarga anda. Kita menghabiskan kebanyakan masa di dalam rumah atau pejabat, maka kualiti udara dalaman memberi kesan terhadap keseuruhan kesihatan.

 

penyelenggaraan aircond
Kualiti udara yang rendah akan meyebabkan beberapa masalah kesihatan termasuklah sesak nafas, pening, kepenatan,sakit kepala serta iritasi terhadap mata, kulit, hidung dan tekak. Penyakit alergik dan asma juga diburukkan lagi melalui tahap kualiti udara yang rendah. Sistem air cond merupakan punca utama untuk alergen memasuki rumah. Menukar penapis setiap beberapa bulan dapat mengurangkan alergen udara dalaman seperti habuk, bulu haiwan peliharaan dan hama habuk.

 

Baca lagi:

 

 

Masalah biasa Air Cond

Isu-isu yang paling biasa dialami oleh pemilik aircon setelah mendapati berlaku sesuatu terhadap prestasi unit mereka termasuk:

 

1. Unit telah dihidupkan tetapi tidak menghasilkan udara yang sejuk

Unit penghawa dingin terdiri daripada dua bahagian, gegelung kipas dalaman yang akan memberi kesan sejuk, dan kipas luar yang akan mengeluarkan udara namun tidak direka untuk menyejukkan udara. Ini merupakan alasan bagi unit yang telah dihidupkan dan mengeluarkan udara namun tidak merasa sejuk di dalam bilik. Bagi kes tersebut, juruteknik yang berpengetahuan perlu tahu apa yang perlu dilakukan. Umumnya, masalah tersebut akan dianalisis dengan tepat supaya dapat dibaiki dengan sewajarnya.

 

ac tak sejuk

 

2. Air bocor daripada sistem penyaman udara

Pengewapan adalah sebahagian daripada operasi sistem unit air cond. Namun, ia tidak boleh bocor daripada air cond tersebut. Perkara buruk yang akan berlaku seperti kebocoran di dalam bilik di mana ianya akan menitis di atas permaidani seterusnya boleh membawa kepada bahaya berkaitan dengan elektrik. Kebiasaannya situasi ini berlaku disebabkan paip saliran rosak atau tersumbat. Paip saliran tersebut dihubungkan dengan gegelung kipas dalaman dimana air yang disejat perlu dilupuskan dengan betul. Sekiranya tidak, perkhidmatan aircon diperlukan segera untuk mengatasi kebocoran tersebut.

 

aircon keluar air

 

 

3. unit aircond menghasilkan bau pelik dan bunyi yang bising

Terdapat kemungkinan untuk bakteria membiak di dalam unit penghawa dingin, dan akan menjadi tugas yang merumitkan dalam usaha untuk menyingkirkannya. Pembersih kimia sangat diperlukan bagi kes ini, Sebaliknya, sekiranya unit anda sering membuat banyak bising, ia mungkin sebagai penanda bahawa terdapat bahagian yang longgar.

 

ac bunyi bising
Ini disebabkan kipas di dalam mesin atau terdapat sesuatu yang tersekat di dalam unit. Ia boleh mengakibatkan aircon bekerja lebih had. Untuk mengenalpasti punca yang menyebabkan masalah tersebut, perkara terbaik yang boleh dilakukan adalah seperti penghawa dingin dibaiki oleh juruteknik yang berpengalaman berdekatan Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa.

 

 

servis membaiki penyaman udara rumah

 

 

 

Kebaikan penyelenggaraan dan membaiki aircond Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa

Sekarang anda telah menyedari tentang masalah yang biasa berlaku dan dihadapi berdasarkan pengalaman pemilik unit penyaman udara. Adalah baik jika anda boleh bergantung terhadap perkhidmatan penghawa dingin yang berdekatan kawasan Kota Kemuning , Setia Alam dan Taman Sentosa.

 

ac repair
Setiap kali anda memerlukan penyelenggaraan dan golongan professional akan menyelesaikan masalah anda seperti memastikan penapis, gegelung dan setiap bahagian sistem anda bekerja dalam keadaan yang baik serta menunjukkan prestasi yang bagus. Unit air condition anda perlu dibersihkan dan dilakukan setiap dua minggu untuk mengurangkan kemungkinan pembaikan pada masa depan, walaubagaimanapun, anda perlu ingat bahawa sistem anda perlu diperiksa sentiasa walaupun anda tidak menghadapi isu yang sama.

 

Ini adalah penting untuk anda mendapat kebaikan menyelenggara penyaman udara seperti yang disenaraikan di bawah:

 

  • menjadualkan perkhidmatan penghawa dingin dengan kerap boleh membantu anda untuk menyelenggara dengan betul dan mengatasi masalah air condition.
  • memanjangkan jangka hayat unit air condition anda. Ia membolehkan unit tersebut berkhidmat kepada anda dengan baik untuk masa yang lama.
  • meningkatkan prestasi keseluruhan sistem anda dan mendapatkan kebaikan yang optimum.
  • menggalakkan keselamatan dan ketenangan fikiran dengan mengurangkan risiko kesihatan melalui kualiti udara yan baik di dalam bilik atau di mana sahaja ia beroperasi.
  • penyelenggaraan yang tetap dapat mengelakkan berlaku kerosakan yang tidak dijangka, atau berlaku ketika hari yang paling panas atau keadaan yang tidak diingini.
  • mendapatkan gantian dengan lebih cepat daripada yang anda perlukan.
  • kos tenaga dikekalkan pada tahap minimum dan apabila ditambah untuk keseluruhan sepanjang tahun, ianya dapat memberikan anda penjimatan yang lebih besar!

 

 

hubungi kami