Service Aircond | Servis Asas Penghawa Dingin


servis penyaman udaraDi Malaysia seperti kawasan Shah Alam, Petaling Jaya, Klang dan Damansara , dimana tiada musim sejuk dan sentiasa panas dengan suhu lebih daripada 30 darjah celcius tambahan dengan kelembapan lebih 75%, ianya sukar untuk bekerja tanpa penghawa dingin. Untuk memjadi kecekapan penghawa dingin pada tahap maksimum, dinasihatkan untuk menyelenggara penghawa dingin anda sekali setiap 3 bulan tanpa gagal.

Jika anda menggunakan penghawa dingin bagi tujuan komersial, adalah disyorkan untuk supaya penyaman udara diservis sekali setiap bulan. Ia mengelakkan komplikasi utama, kerosakan, mengelak dari kerosakan besar,bil elektrik yang tinggi, dan membantu untuk memanjangkan jangka hayat dalam unit penghawa dingin serta mengekalkan penyejukan dan keselesaan anda. Untuk ketenangan dan keselesaan, dinasihatkan anda untuk mempunyai unit penyaman udara anda untuk diservis dengan kerap.

ADA MASALAH DENGAN AIRDOND ? SILA CLIK SINI UNTUK DOWNLOAD EBOOK PERCUMA 

 

servis penghawa dingin

Unit penghawa dingin mempunyai keperluan dan teknik servis yang berbeza mengikut model. Secara asasnya, perkhidmatan cucian biasa harus dilakukan sekali setiap tiga bulan dan pembersihan kimia perlu dilakukan sekurang-kurangnya sekali setahun. Pencucian air-cond secara kimia adalah antara service yang penting di Shah Alam,Petaling Jaya dan Damansara kerana ia membantu dalam memulihkan prestasi penyejukan seperti dulunya. Konsep ini terpakai bagi kedua-dua jenis penghawa dingin iaitu siling dan dinding. Pada masa kini, kebanyakan syarikat perkhidmatan air-condition menawarkan kontrak yang menarik dimana pengguna kini boleh mendapatkan diskaun jika mereka mendaftar kontrak tahunan dengan syarikat tersebut. Bahkan, terdapat syarikat yang menawarkan sekali servis percuma bagi setiap tiga kontrak tahunan mereka. Bukan ia bebaloi bagi wang anda?

Kami menyediakan kerja-kerja perkhidmatan service aircond bagi premis kediaman dan komersial. Perkhidmatan penghawa dingin asas boleh dibahagikan kepada 4 kategori yang berbeza seperti yang dinyatakan:

 1. Servis kali pertama aircond / Penyelenggaraan air conditional
 2. Pembersihan Kimia Penyaman Udara / Servis Pembersihan
 3. Pemeriksaan / Penyelesaian Masalah Kerosakan penghawa dingin

Penerangan:

Service penyaman udara adalah termasuk pembersihan fancoil dalaman dan condenser luar, pembersihan paip saliran (untuk mengelakkan kebocoran) dan semakan kesihatan umum sistem air condition anda.

Skop kerja:

 • Bersih & selenggara penapis udara
 • Pastikan penapis tidak berbau dan dibersihkan
 • Memastikan gegelung penyejat tertutup bersih
 • Vakum sistem perparitan
 • Bersih & memastikan condenser gegelung luar
 • Periksa bearing kipas dan letakkan minyak pelincir(jika perlu)
 • Periksa pemampat sedutan dan pelepasan tekanan
 • Ujian dan semakan sistem

Kebaikan:
– Masalah kebocoran air bersih- elak dari sistem bermasalah- lebih bersih & udara lebih sihat

– Meningkatkan kecekapan penyaman udara.

 

hubungi-kani2

 

Mencari servis pembaikan atau penyelenggaraan penyaman udara berkualiti di Shah Alam, Petaling Jaya dan Damansara? Hubungi kami sekarang!